Få det vackert I trädgården med järnsulfat mot mossa

Hur lång tidrymd ska gå efter gräsmattebehandling med järnsulfat till hund samt katt får beträda?

Järnsulfat är giftigt för hundar samt katter. Därför ska man inte sprida järnsulfat torrt ifall man inte är säker på att det blir ett långvarigt regn direkt efter. Blanda med vatten och vattna ut med spridarmunstycke eller dunkspridare. Allting finns på http://allt-fraktfritt.se/pavaxt-algstopp-lavar-mogel-fulstopp-tvarstopp-svam/jarnsulfat-jarnvitriol.html. Järnsulfat löser sig icke i vatten så rör om då och då alternativt skaka ejektorflaskan.

Håll hundar och katter borta minst till det torkat upp totalt och förvunnit ned i gräset. Minst 4 timmar. Än bättre ifall man lyckas planera så det dröjer till kommande dag.

Järnsulfat är utomordentligt på att eliminera mossan som efteråt kan ligga kvar och göda gräset. Här kommer lite info angående järnvitriol mot mossan i gräset:Mossa I gräsmattan är ingenting som de allra flesta uppskattar. Är man inte ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är inte alltid så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att komma igång behandla med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar gro redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

järnvitriol köpa

Bekämpa mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas besvärligt att slira omkring en våt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att behandla med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan införskaffa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se och blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en smart konstruktion som gör det riktigt roligt att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett fint val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är betydelsefullt och det ska du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns rentav en bra orsak till att man väljer att bekosta dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka Här och nu för mer info mossmedel.

Med flaskan som du kan förbinda till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du ska också tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du icke ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omedelbart ser resultat av behandlingen. Nonchalera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren och en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.