Blodmjöl av livsmedelskvalitet säljs såsom ekologisk grönsaksnäring men är bra till hunden

Det finns en förträfflig förpackning med 1,2 kilo blodmjöl på allt-fraktfritt. Blodmjölet är av livsmedelskvalitet men försäljningen är inriktad på trädgårdslandet.

Såsom ekologisk gödning till egna grönsaker. Järn och näringsämnen tas upp av grönsakerna, speciellt kål, persilja och tomater. Då vill man inte ha teknisk kvalitet blodmjöl som säljs på andra ställen utan en fräsch livsmedelsprodukt.

Man saluför genom att ha en briljant ströförpackning när konkurrenterna har 1 pappask. Förpackningen är ypperlig och något man skall behålla för gödning och övrigt för trädgården. Jätteenkel att strila med, som ett saltkar på 2,5 liter.

Att blodpulvret är av livsmedelskvalitet gör likaså att man kan bruka det i köket. En aning blodpulver gör hemmabakade bröd mörkare och mustigare – det här är en bagarhemlighet för godare, mer nyttiga limpor.

Men framför allt kan man ha blodpulvret till sin hund.

Såsom järntillskott för jakthunden för maximum syreupptagning, hela jaktsäsongen.
Hårt arbetande hundar, draghundar samt tjänstehundar också. Eller enkom som tillskott för att hålla hunden kry.

Mest använt är blodmjöl dock för att strö en aning på hundmaten och Alternativa användningsområden för organiskt livsmedelsgodkänt blodmjöl

Med blodmjöl så får du bra gödning och du kan avskräcka rådjur

Blodmjöl är en exceptionellt produkt trots sitt tämligen obehagliga namn, Har man besvär med rådjur samt kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man testa att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter som sallad, spenat, kål samt olika lökar. Också buskar och träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du sedan skall äta. Då är järnet och andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ideligen som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan likaså fungera avskräckande på rådjur, möjligtvis till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl samt blodmjöl som ett smart komplement till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl samt av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är fint. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter och blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till effektiv rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och kring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål eller doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man därefter ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte besvärligt att göra en blandning med vatten (och ifall man vill med även ammoniak) men tänk på att detta är en smet som luktar riktigt illa. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva upprepa proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är säker för människa och djur. Därtill så är det känt att detta fungerar bra. Man behöver alltså inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller företa annat som kan besvära grannar och andra djur som man ej störs av.

Det är heller inte speciellt dyrt att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande mix. Dubbelklicka här för extra tips från blodmjol.com. Man kan ju starta med att ställa ut käppar med oasisbitar för att sedan fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.